Gastronomia Bucureştiului de altă dată 


Gastronomia Bucureştiului de altă dată 

Perioada interbelică este o adevărată sursa de inspiraţie, mai ales în ceea ce priveşte gastronomia. Bucureştiul interbelic a fost şi va rămâne un loc cu un farmec aparte care a reuşit să stârnească admiraţia până în ziua de azi.

Oamenilor le plăcea să ia masa în oraş, la restaurant sau birturi în funcţie de statut. Clienţii îşi respectau rangul, erau cunoscuţi şi trataţi ca atare. În restaurantele de lux, unde venea elita oraşului, se ofereau preparate alese şi băuturi fine, atmosfera era liniştită, iar muzica discretă. Atunci când participau personalităţi deosebite, meniul era adecvat rangului. Astfel, printre delicatesele unui astfel de meniu se numără: caviar proaspăt, ouă prăjite la capac, nisetru de Dunăre, file de curcan sau viţel. Ca desert, se serveau cornuleţe cu cremă, îngheţată şi fructe. Dacă vorbim despre băuturi, nu lipsea vinul roşu, şampania sau lichiorul.

Restaurantele obişnuite aveau în meniu 10-12 preparate printre care supe, fripturi sau salate. Băuturile erau diverse şi se servea foartă multă cafea.

De asemenea, bucureştenilor le plăcea muzica live susţinută de lăutari care să le anime masa şi de aceea, erau frecventate în special restaurantele care ofereau şi acest serviciu.
În prezent, oamenii nu şi-au schimbat prea mult preferinţele culinare şi de aceea, te aşteptăm la Restaurantul [t]REI pentru a păşi înapoi în timp, spre o interbelică bucătărie cu accente moderne.

Categories